0
Je winkelwagen
is leeg

right banner

Goed idee: sponsor mee!

5procentSamen met uw aankoop bij Formidog kunt u ook een van deze goede (honden)doelen ondersteunen:

Maak een keuze tijdens het afrekenen. Wij doneren vervolgens 5% van uw orderbedrag netto aan deze organisatie.

Dat kost u helemaal niets en wij vinden het een goed idee!

Is mijn hond te mager of te vet?

"Op gewicht blijven" is een van de belangrijkste zorgen als het gaat om de gezondheid van uw hond. Voeding en lichaamsbeweging (en de verhouding tussen die twee) zijn de twee belangrijkste factoren die het ideale gewicht van uw hond bepalen. Maar hoe weet u wat het ideale gewicht is. U kunt uw hond natuurlijk wegen (iets wat u ook regelmatig zou moeten doen) maar er is ook drie eenvoudige manieren om het ideale gewicht te bepalen vóórdat u gaat wegen.

  • Rib check: Plaats uw beide duimen op de ruggengraat van uw hond en voel met beide handen over zijn ribbenkast. U moet nu zijn ribben kunnen voelen. Voelen is belangrijker dan zien omdat de vacht van veel honden een visuele controle moeilijk zal maken.
  • Check het profiel: Bekijk het profiel van uw hond. Dit gaat het best wanneer u op ooghoogte van uw hond bent. Wanneer de buik van uw hond achter de ribbenkast ligt dan is dit ideaal.
  • Check van bovenaf: Wanneer u de hond van boven bekijkt kunt u zien of u een taille achter zijn ribben kunt zien. De meeste honden met een gezond gewicht hebben, van bovenaf gezien, de vorm van een zandloper.


Wanneer u vindt dat de ribben van uw hond en taille niet zijn zoals deze horen te zijn dan kunt u het dieet van uw hond aanpassen. In de meeste gevallen kunt u dit doen door de hoeveelheid voer te wijzigen. U kunt ook proberen om mager voedsel te geven, minder vet. Of minder snoep. Hopelijk zullen deze tips u helpen om uw hond gezond en fit te houden.

Een overzichtelijke vergelijkingstabel met bijna alle merken en soorten vers voer vind je hier.