0
Je winkelwagen
is leeg

right banner

Goed idee: sponsor mee!

5procentSamen met uw aankoop bij Formidog kunt u ook een van deze goede (honden)doelen ondersteunen:

Maak een keuze tijdens het afrekenen. Wij doneren vervolgens 5% van uw orderbedrag netto aan deze organisatie.

Dat kost u helemaal niets en wij vinden het een goed idee!

u moet uw hond in laten slapen

U staat voor een verschrikkelijke beslissing: u moet uw hond in laten slapen

Waarom?

Als eigenaar en liefhebber van een hond natuurlijk een vreselijk besluit: uw hond laten inslapen. We noemen dit ook wel euthanasie. Het laten inslapen van uw hond is soms de beste en vriendelijkste keuze voor uw hond. Er zijn verschillende redenen om uw hond te laten inslapen:

  • Ondraaglijke, niet te behandelen pijn
  • Geen waardig bestaan meer mogelijk, bijvoorbeeld niet meer kunnen lopen
  • Uitzichtloze ziekte

Hoe?

Uw dierenarts bespreekt samen met u de beste opties. Als u kiest voor het laten inslapen van de hond, zijn er bij sommige dierenartsen 2 mogelijkheden. De hond kan bij uw thuis inslapen, of op de praktijk van de dierenarts. Meestal krijgt de hond eerst een narcosemiddel en daarna het euthanasiemiddel via een injectie. U mag bij de hond blijven, zo kunt u helpen om hem rustig en stressvrij in te laten slapen.

 
En wat kost dat?

De kosten voor het inslapen van de hond verschillen per dierenarts. Het hangt er van af of het thuis of op de praktijk gebeurt. Ook zijn de kosten voor de dierenarts regiogebonden. De dierenarts rekent daarnaast kosten voor het cremeren, begraven of transport van uw hond. Vergelijk daarom de tarieven van dierenartsen in uw regio. Zoek direct een dierenarts

Bron: www.zoekdierenarts.nl