0
Je winkelwagen
is leeg

right banner

Goed idee: sponsor mee!

5procentSamen met uw aankoop bij Formidog kunt u ook een van deze goede (honden)doelen ondersteunen:

Maak een keuze tijdens het afrekenen. Wij doneren vervolgens 5% van uw orderbedrag netto aan deze organisatie.

Dat kost u helemaal niets en wij vinden het een goed idee!

Zijn haverzemelen gezond?

Zemelen zijn het buitenste laagje van graankorrels. Het schilletje als het ware. Haverzemelen staan vooral bekend om de grote hoeveelheid voedingsvezels die bijdragen aan de gezondheid van dier en mens.

100 gram haverzemelen bevat 348 calorieën. Belangrijke andere reden waarom ze zo gezond zijn is het hoge gehalte aan eiwit. Per 100 gram leveren haverzemelen 28 gram voedingsvezels en 14,5 gram plantaardig eiwit. Daarnaast bevatten ze 8,7 gram plantaardig vet.
Door het geven van haverzemelen verminder je het risico op hart- en vaatziekten bij de hond. Ook hebben haverzemelen een gunstig effect op het cholosterolniveau. Bovendien is haver glutenvrij en veilig voor de meeste honden met een glutenintolerantie.

De in haver aanwezige vezels binden met koolhydraten en zorgen dat de koolhydraten(suikers) langzamer worden afgegeven aan het bloed. Hierdoor zorgt haver dat de bloedsuikerspiegel minder fluctueert en dat is goed nieuws voor honden die leiden aan hyperglykemie. Daarnaast hebben honden met suikerziekte of diabetes mellitus een verhoogde kans op obesitas. Dat wordt door het eten van haver voorkomen omdat haver zich bindt aan water en daardoor in volume toeneemt zodat de hond minder snel een hongergevoel ontwikkelt.

Honden die aan chronische constipatie leiden hebben veel baat bij een paar flinke eetlepels haverzemelen door hun voer. Haverzemelen prikkelen de darmwand en dat is goed voor de peristaltiek. Van haverzemelen krijgt een hond een enigszins zachte stoelgang en dat is extra goed om complicaties bij de volgende indicaties te voorkomen: anaalfissuren, anale kloven, diverticulose of darmwanduitstulpingen. Kortom: voor honden met darmproblemen of gevoelige darmen (Labradors, Retrievers) kan het toevoegen van haverzemelen aan het voer veel problemen voorkomen.

Bij Formidog zijn haverzemelen en zalmolie de vaste dagelijkse toevoegingen aan het vers-vlees-menu. Zalmolie voor de broodnodige omega-3 vetten (en een prachtige vacht) en de haverzemelen voor een gezond en actief werkend darmstelsel.