0
Je winkelwagen
is leeg

right banner

Goed idee: sponsor mee!

5procentSamen met uw aankoop bij Formidog kunt u ook een van deze goede (honden)doelen ondersteunen:

Maak een keuze tijdens het afrekenen. Wij doneren vervolgens 5% van uw orderbedrag netto aan deze organisatie.

Dat kost u helemaal niets en wij vinden het een goed idee!

Wat voer ik mijn hond wanneer we op vakantie gaan?

Wanneer u een heel jaar rauw vlees voert is het best even puzzelen hoe u dat in de vakantie op gaat lossen als de hond(en) meegaan (wist u dat er baasjes zijn die dit aanvoeren als een excuus om de rest van het jaar ook droge brokken te voeren?).

Elk "probleem" is een kans! Gelukkig zijn er heel veel mogelijkheden, van rauw blijven voeren tot houdbaar voedsel meenemen, die u ook kunt combineren.

KVV

Voor een (lang) weekend is er geen probleem: U kunt KVV meenemen in een koelbox. Wanneer u het goed stapelt en goed isoleert, blijft het makkelijk twee dagen bevroren.
Wanneer u langer weg gaat maar binnen Nederland blijft is het een haalbare optie om KVV te (blijven) voeren. Er zijn niet alleen veel speciaalverkooppunten van KVV, ook supermarkten verkopen rauw vlees voor de hond (Rodi of Smuldier). In België en Duitsland zijn tegenwoordig ook veel rauw-voer-verkooppunten.

Zelf samenstellen

Buiten Nederland verkopen de vrijwel alle supermarkten botten en organen. Bij grotere supermarkten in het buitenland verkoopt men vaak hele kippen en soms ook konijnen (vaak met nog enkele orgaantjes erin). Het aantal diersoorten is niet belangrijk tijdens een korte vakantieperiode en de preciese hoeveelheid van organen ook niet. Vleesproducten vindt u dus overal, in ieder land. Met kippenvleugels en/of -poten en af en toe wat orgaan en eventueel rundvlees, kunt u een prima vakantiemenu maken. Als u geen bot wilt voeren, kunt u ook rundvlees met gemalen eierschalen voeren.

Lang houdbare producten

Wanneer al het bovenstaande nog geen oplossing biedt is er altijd nog de mogelijkheid om, voor de vakantieperiode, lang houdbare producten mee van huis te nemen. Zo kijken de Formidogs altijd kwijlend naar de vakantie uit omdat ze dan luxe blikvoer krijgen en wat vaker (dus meer) gezonde snacks dan anders. Zo heeft elk nadeel weer z'n voordeel.

bron: Voerwijzer


Een overzichtelijke vergelijkingstabel met bijna alle merken en soorten vers voer vind je hier.