0
Je winkelwagen
is leeg

right banner

Goed idee: sponsor mee!

5procentSamen met uw aankoop bij Formidog kunt u ook een van deze goede (honden)doelen ondersteunen:

Maak een keuze tijdens het afrekenen. Wij doneren vervolgens 5% van uw orderbedrag netto aan deze organisatie.

Dat kost u helemaal niets en wij vinden het een goed idee!

Is vers vlees veel duurder dan brokken of blikvoer

Is vers vlees veel duurder dan brokken of blikvoer?

Het is een misverstand te denken dat u met een droge brok "gemakkelijk" en "goedkoop" uit bent met uw hond. Om van de kwaliteit van de ingrediënten nog maar te zwijgen. Blikvoer is vaak een beter alternatief maar is óók niet altijd gezond.

Een redelijk overzicht van in Nederland verkrijgbaar hondenvoer kunt u vinden op de website van de uitgelaten hond (die overigens nog meer nuttige informatie biedt). In de tabel kunt u de prijzen van de verschillende merken met elkaar vergelijken en zien dat een gemiddelde brok al snel rond €4,00 per kilo kost en dat de zg. "betere merken" in prijs variëren van €5,00 tot €6,00 per kilo. U kunt er ook zien welke ingrediënten er in zitten.  Die ingrediënten zijn gewogen vóórdat ze worden toegevoegd aan de mix om een droge brok te produceren, dus inclusief het watergehalte. Neem vooral niet aan dat het eerstgenoemde ingrediënt inderdaad het hoofdbestanddeel van de brok is. Wanneer de brokken eenmaal droog zijn bevatten ze voornamelijk granen. En daarnaast geur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Laat u dus niet in de maling nemen.

KVV (Kompleet Vers Vlees) bestaat volledig uit vlees en kost ongeveer €3,00 per kilo. Daar hoeft dus geen ingewikkelde rekensom aan te pas te komen. Bovendien bent u ook nog eens een stuk goedkoper uit bij uw dierenarts omdat uw hond met BARF en KVV geen tegennatuurlijke producten (granen) binnen krijgt en de kans op voedselgerelateerde kwaaltjes en allergische reacties dus nihil is.

Een overzichtelijke vergelijkingstabel met bijna alle merken en soorten vers voer vind je hier.