0
Je winkelwagen
is leeg

right banner

Goed idee: sponsor mee!

5procentSamen met uw aankoop bij Formidog kunt u ook een van deze goede (honden)doelen ondersteunen:

Maak een keuze tijdens het afrekenen. Wij doneren vervolgens 5% van uw orderbedrag netto aan deze organisatie.

Dat kost u helemaal niets en wij vinden het een goed idee!

Mag ik mijn hond af en toe iets "van tafel" geven?

Als u bent zoals de meeste baasjes, vindt u het misschien onweerstaanbaar wanneer uw hond bedelt voor een hapje wanneer u zelf aan tafel zit. Die blik, dat smekende verlangen... probeer er alstublieft niet aan toe te geven. Het geven van tafelresten aan uw hond kan leiden tot overgewicht, diabetes en gewrichtsproblemen.

Bovendien kan de maag van een hond niet altijd het voedsel dat bestemd is voor mensen verteren. Dat geldt vooral snoep en onverzadigd vet. Dat kan, zowel op  de lange als korte termijn, een aantal nare problemen   veroorzaken.

Daarnaast is het essentieel dat je botten geeft van jonge dieren (dus, kalf, lam, jonge geit) en niet van bijv. oudere koeien of schaap. Botten van oude dieren zijn erg hard, verteren moeilijk en kunnen beschadigingen aan tanden/kiezen toebrengen. Kippen worden altijd op zeer jonge leeftijd geslacht. Een rauw karkas kun je altijd geven (mits de hond er aan gewend is).

Geef NOOIT gekookte botten aan de hond! Gekookte botten zijn hard, splinteren en zijn dus gevaarlijk! Bovendien zijn ze door het kookproces zodanig van structuur veranderd dat de enzymen in de maag van de hond er geen raad mee weten.

Het is oojk beter om geen kale botten geven (zeker niet totdat de hond gewend is aan het eten en verteren van botten). Het is dus de bedoeling dat je botten met vlees geeft. En, het is dus de bedoeling dat deze botten voor ongeveer 50% uit bot en 50% uit vlees bestaan.

Je kunt natuurlijk, als de hond gewend is(!) ook eerst een bak vlees aan de hond geven en daarna een wat kaler bot. Maar, de ratio moet dus ongeveer 50% bot : 50% vlees blijven. Weinig vlees en veel bot kunnen lijden tot constipatie.

Geef nooit kale botten op de nuchtere maag! Kale botten (zonder vlees of vooraf vlees) veroorzaken constipatie. Ook worden kale botten op nuchtere maag veelal zeer slecht verteerd waardoor er stukjes bot in de ontlasting kunnen komen te zitten.

Een overzichtelijke vergelijkingstabel met bijna alle merken en soorten vers voer vind je hier.