0
Je winkelwagen
is leeg

Goed idee: sponsor mee!

5procentSamen met uw aankoop bij Formidog kunt u ook een van deze goede (honden)doelen ondersteunen:

Maak een keuze tijdens het afrekenen. Wij doneren vervolgens 5% van uw orderbedrag netto aan deze organisatie.

Dat kost u helemaal niets en wij vinden het een goed idee!

Dierenopvanghuis de Bommelerwaard

dab logoNet zoals Formidog een landelijk begrip is op het gebied van hondenvoer is Dierenopvangtehuis de Bommelerwaard een begrip op het gebied van de opvang en herplaatsing van zwerf- en afstandsdieren.

Al sinds 1999 opereren wij als dierenasiel voor de gehele Bommelerwaard vanaf de Steenweg in Bruchem. Wij hebben hier plaats voor maximaal 20 honden en 40 katten. Per jaar verzorgen en herplaatsen wij ongeveer 200 honden en 300 katten.
Daarnaast hebben wij in de regio een aktief wilde kattenprogramma, waarbij wilde en verwilderde katten worden gevangen, gesteriliseerd en indien mogelijk weer op dezelfde plek uitgeplaatst om op deze – meest effectieve – manier de groei van de populatie wilde katten in te dammen.

Ons asiel staat bekend om zijn goede en liefdevolle verzorging en snelle, succesvolle herplaatsing van honden en katten door een klein team van beheerders en een grote groep enthousiaste vrijwilligers.
Omdat het aantal zwerf- en afstandsdieren in de regio door het jaar heen varieert, en er gedurende het gehele jaar een grote vraag is naar geschikte huishonden, gebruiken wij onze capaciteit in rustige periodes voor de opvang en plaatsing van honden uit partnerasielen in het buitenland.
Wij werken nauw samen met asielen in Bosnië, Spanje en Roemenië. Er is daar een enorme druk op de vaak overvolle opvang van zwerfhonden. Plaatsing in de landen zelf is door de kleine vraag maar zeer beperkt.

Door onze goede ervaring met de opvang en plaatsing van honden en door de nazorg die wij bieden zijn wij in staat om met een zeer hoge kans van slagen honden uit deze landen aan nederlandse baasjes te koppelen. Omdat wij dit doen zonder winstoogmerk en tegen minimale kosten vormen wij een dankbaar tegenwicht tegen de broodfokkers en illegale internationale hondenhandelaren.

De behuizing van ons asiel is echter al jaren in slechte staat en voldoet inmiddels op veel cruciale punten niet meer aan de huidige wettelijke eisen en dierenwelzijnsnormen. Aanpassingen aan het bestaande gebouw zijn duur, ineffectief en een onverstandige investering.
Daarom is besloten om te investeren in een nieuw gebouw dat volledig voldoet aan alle noodzakelijke én hedendaagse duurzaamheidseisen.

2292 SO VO 3d visualisatie

Hiervoor is echter veel geld nodig. De totale kosten voor het project zullen naar schatting €600.000 bedragen. Door goed financieel beleid én een aantal substantiële giften in de afgelopen jaren zijn wij in staat €200.000 uit eigen middelen te financieren.
De gemeente Zaltbommel heeft zich bereid verklaard garant te staan voor een lening van €250.000 tegen gunstige voorwaarden. Maar dat betekent dat wij nog €150.000 nodig hebben aan donaties om de bouw volledig te kunnen bekostigen.

dab qrWij zijn daarom erg blij dat Formidog ons heeft gekozen als een van de goede doelen waaraan u 5% van uw aankoopbedrag kunt schenken.
Uiteraard zouden wij het geweldig vinden als u daarnaast ons asiel ook rechtstreeks financieel zou willen steunen.
U kunt hiervoor de QR code op deze pagina scannen.

Of anders direct doneren op onze rekening NL31RABO0374342091 tnv. Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard

dab1

dab2dab3Het zou toch fantastisch zijn als u kunt zeggen dat u de realisatie van een geweldig, diervriendelijk, duurzaam dierenasiel mede hebt mogelijk gemaakt.

 

 

Namens het gehele team van Dierenopvangtehuis de Bommelerwaard,

Guido van Dieten,
vice voorzitter en projectleider nieuwbouw
Contact: (liefst op werkdagen tussen 09.00 en 12.00)
06-38825790 of e-mail guido@dogenjoy.nl


Meer aandacht van hondenvrienden voor dit doel? Deel dan via: