0
Je winkelwagen
is leeg

Goed idee: sponsor mee!

5procentSamen met uw aankoop bij Formidog kunt u ook een van deze goede (honden)doelen ondersteunen:

Maak een keuze tijdens het afrekenen. Wij doneren vervolgens 5% van uw orderbedrag netto aan deze organisatie.

Dat kost u helemaal niets en wij vinden het een goed idee!

Animal Association International

logo aaiStichting AAI is in 1997 opgericht door een aantal mensen in Nederland met een groot hart voor dieren. West-Europese landen, waaronder Nederland, zijn op het gebied van dierenwelzijn veel verder dan veel andere Europese en niet-Europese landen. In Nederland hebben huisdieren meestal een gevoelsmatige waarde voor de mens en worden als gezelschapsdieren gehouden met het doel om ze in goede gezondheid zo oud mogelijk te laten worden, waarbij vaak kosten noch moeite door de eigenaar worden gespaard.

Dit is in landen als Griekenland, Italie, Roemenie en Turkije nog steeds anders. De behandeling van de meeste dieren daar hangt af van hun nut voor de mens. Het gevolg hiervan is dat veel gezelschapsdieren zoals honden en katten als gevolg van deze onverantwoordelijke omgang met dieren, buiten leven (op straat of aan de ketting).
Medische verzorging, w.o. het onvruchtbaar maken van de dieren, vindt niet of zeer zelden plaats. De dieren planten zich voort, met als gevolg dat de overlast van de dieren voor mensen toeneemt en de dieren zelf vaak lijden..Omdat bij de lokale bevolking maar weinig mensen zich interesseren voor dierenwelzijn en zij niet verantwoordelijk met dieren omgaan, kunnen er weinig dieren in het land van herkomst een goed thuis vinden. Als de dieren in een plaatselijk asiel terecht komen wacht hen meestal geen goede toekomst, ze worden vaak nauwelijks verzorgd en sterven daar aan ondervoeding en ziektes.

Gelukkig zijn er in de betreffende landen ook mensen die zich verzetten tegen dierenleed en dieren die ter plekke geen toekomst hebben opvangen, vaak in een wat kleinere opvang,soms aan huis.Deze dierenliefhebbers laten vaak zo veel mogelijk castraties en sterilisaties uitvoeren, bieden opvang aan dieren die op straat leven en/of in nood verkeren en geven medische verzorging.

Stichting AAI ondersteunt deze mensen door het verstrekken van medicatie, sterilisatiemateriaal e.d., donaties voor de behandeling van de honden en door het plaatsen van een aantal sociale honden in Nederlandse gezinnen.

De noodsituatie is duidelijk.

Stichting AAI wil een aantal van deze dieren een toekomst bieden door ze in Nederland te plaatsen. Omdat in Nederland de asielen vrijwel al hun honden kunnen plaatsen (90%) is er geen verplaatsing van het probleem. Bovendien blijven de door AAI geplaatste honden eigendom van de stichting en worden herplaatsingen van die honden door AAI zelf geregeld, zodat er geen AAI-honden in Nederlandse asielen terechtkomen.

De honden die in Nederland worden geplaatst zijn sociaal, gesteriliseerd, gevaccineerd en getest op ziektes en hebben een gezondheidsverklaring. Elke hond, in welk land ook, heeft recht op een 'hondwaardig' bestaan en het motto van AAI is dan ook: ‘Geef een hond met een verleden een toekomst!’

formidog animal association international

formidog animal association international 1formidog animal association international 2Met vriendelijke groet,

Marion Rikken, Voorzitter Stichting AAI

www.stichtingaai.nl

 

 

Meer aandacht van hondenvrienden voor dit doel? Deel dan via: